مسابقات دانشجویی علوم اعصاب شناختی

  • مسابقات دانشجویی مغزپژوهی و علوم اعصاب شناختی، باهدف ایجاد زمینه‌های همکاری میان‌رشته‌ای، در این حوزه‌ها برنامه‌ریزی‌شده است. خوشبختانه در سال‌های اخیر فعالیت‌های گسترده‌ای باهدف آشنایی دانشجویان با مرزهای تحقیق در علوم اعصاب شناختی، علوم اعصاب محاسباتی و… انجام‌گرفته و باعث ارتقا سطح عمومی دانش در حوزه‌های مختلف مغزپژوهی شده است.
  • در این مسابقات دانشجویان به‌صورت تیمی(۳ تا ۶ نفر) برای مدت یک سال، حول یک مسئله یا پروژه انتخاب‌شده که ازنظر کمیته علمی مورد تائید قرارگرفته باشد، فعالیت می‌کنند. شرط پذیرش تیم‌ها این است که حداقل از ترکیب دو رشته متفاوت تجربی و فنی، مثلاً، پزشکی و کامپیوتر یا ریاضی و زیست و مهندسی برق و… تشکیل‌شده باشند. تیم‌ها می‌توانند علاوه بر بین‌رشته‌ای و بین‌دانشکده‌ای‌بودن، بین‌دانشگاهی هم باشند. هرسال یک دانشگاه به‌عنوان میزبان انتخاب می‌شود و سایر دانشگاه‌ها می‌توانند به‌صورت مستقل یا مشترک در این مسابقات شرکت کنند. در سال جدید دانشگاه تهران به‌عنوان میزبان این مسابقات اعلام آمادگی کرده است.

نحوه برگزاری مسابقات دانشجویی علوم اعصاب شناختی

  1. تشکیل همایش افتتاحیه شامل سخنرانی‌های عمومی، آموزشی و تخصصی است. در روزهای اول دانشجویان موظفند بر اساس آشنایی و کسب اطلاعات مربوط به دانشجویان ثبت‌نام‌شده، تیم‌های پیشنهادی خود را معرفی کنند. سخنرانی‌های تخصصی به دودسته فنی و تجربی به موازی برگزار می‌شود و دانشجویان بر اساس اهداف و انتخاب تیم در این سخنرانی‌ها شرکت می‌کنند.
  2. در طول دوره چندین کارگاه تخصصی برگزار می‌شود که زمان اجرای آن‌ها متعاقباً در سایت مسابقات اعلام می‌شود. تیم‌ها ضمن شرکت در کارگاه‌ها در زمان اعلام‌شده، فرصت دارند موضوع تحقیق خود را انتخاب کنند.
  3. در طول انجام پروژه تا زمان اختتامیه، تیم‌ها موظفند به‌طور منظم گزارش پیشرفت کار خود را به‌طور مستند ارائه دهند و امتیاز کسب کنند.
  4. در روز اختتامیه، از میان تیم‌های شرکت‌کننده، سه تیم بر اساس امتیازات کسب‌شده در طول دوره و نظرات داوری به‌عنوان تیم‌های برتر انتخاب می‌شوند.